A.B.V. House / Andrade Morettin Arquitetos Associados

A.B.V. House / Andrade Morettin Arquitetos Associados

June 17, 2021 flnyealrfrnf 0

first_imgPhotographs:  Maíra Acayaba Manufacturers Brands with products used in this architecture project Photographs A.B.V. House / Andrade Morettin Arquitetos Associados Brazil “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/938083/abv-house-andrade-morettin-arquitetos-associados Clipboard Houses Adriane De Luca CopyHouses•Río de Janeiro, Brazil “COPY” Area:  4187 ft² Year Completion year of this architecture project Year: center_img Manufacturers: AutoDesk, Foscarini, Phoenix Tapware, Alwitra, Brastemp, Deca, Dimlux, Lumini, Mekal, O/M, Samsung, Tecnosystem, Tramontina, Trimble Navigation, reka iluminacao CopyAbout this officeAndrade Morettin Arquitetos AssociadosOfficeFollowProductsSteelStone#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRio de JaneiroResidential ArchitectureBrazilPublished on April 27, 2020Cite: “A.B.V. House / Andrade Morettin Arquitetos Associados” [Residência A.B.V. / Andrade Morettin Arquitetos Associados] 27 Apr 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsGlass3MGlass Finish – FASARA™ NaturalPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WindowsVitrocsaSliding Window – Mosquito NetSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 4″Sports ApplicationsPunto DesignPunto Fit in Ekaterinburg Public SpaceWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsKnobsKarcher DesignDoor Knob K390 (50)TablesVitsœ621 Side TableMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Lead Architect: A.B.V. House / Andrade Morettin Arquitetos AssociadosSave this projectSaveA.B.V. House / Andrade Morettin Arquitetos AssociadosSave this picture!© Maíra Acayaba+ 22Curated by Matheus Pereira Share Projects Architects: Andrade Morettin Arquitetos Associados Area Area of this architecture project 2018 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/938083/abv-house-andrade-morettin-arquitetos-associados Clipboard Project Team:Bruno Gondo, Carlos Eduardo Miller, Fernanda Mangini, Gabriel Sepe, Guido Otero, Raphael SouzaStructure:Eleve Construções MetálicasInstallation:Zamaro EngenahriaAir Conditioning:Greenwatt Consultores de EnergiaLighting:Lux ProjetosLandscape:Isabel DupratManagement:Canal & Musse / Construtora São BentoCity:Río de JaneiroCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Maíra AcayabaRecommended ProductsWindowsFAKRORoof Windows – FPP-V preSelect MAXWindowsRodecaAluminium WindowsDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumDoorsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Entice Series Entrance SystemText description provided by the architects. This project is located in a charming property set in the midst of the rainforest, in Barra da Tijuca, Rio de Janeiro. The presence of this beautiful landscape and lush woods determines the atmosphere of the place.Save this picture!© Maíra AcayabaThe combination of this valuable atmosphere, the generosity of open spaces and proximity to the urbanized area of the city, was the ultimate motivation for the owners to decide to adapt this place to become their permanent home. The occupation of the property will be provided by introducing three small constructions located precisely on the projection of three existing buildings. Here is shown the pavilion that will accommodate the collective activities and the bedrooms for guests.Save this picture!© Maíra AcayabaSave this picture!First Floor PlanSave this picture!© Maíra AcayabaFrom a joint review with the owners, we decided to build with the existing. This strategy, besides proving rationality by taking advantage of much of the cumulative effort existent, still expresses the desire to preserve the natural heritage. A notion of active preservation, considering the coexistence of the parties.Save this picture!© Maíra AcayabaSave this picture!Longitudinal SectionSave this picture!© Maíra AcayabaThe existing building, executed in stone and brickwork, will be partially demolished to accommodate a small volume, with total floor area of 389m2. The new pavilion is inserted on the elements of stone and ivy remnants of this building, constituting a hybrid element that encloses the existing building, new construction and the natural landscape itself. The pavilion is designed as a single volume that seeks to integrate the various activities that must be accommodated. Its peripheral circulation allows content to be grouped freely inside while providing continuous perception of the views.Save this picture!© Maíra AcayabaThe Roof, conceived as a pergola, provides permanent shadow over the main volume as well as the living areas outdoors. This detachment, main strategy for climate conditioning, allows the free passage of air between the building elements and provides cooling and removal of excessive moisture. Constructed from a metal skeleton, the pavilion will run as an assembly of prefabricated components, incorporating wooden floor and ceiling, wooden pergola, waterproofing blanket, aluminum frames, external enclosure with glass and mosquito screens, internal partitions with wood paneling and shelving library made of resin.Save this picture!© Maíra AcayabaProject gallerySee allShow lessTales From the Altiplano: a Series of Conversations About Architecture and Culture i…Lecture SeriesFair Enough Apartments / BFV ARCHITECTESSelected Projects Share ArchDailylast_img

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *