Chuckanut Ridge Residence / Prentiss + Balance + Wickline Arch…

Chuckanut Ridge Residence / Prentiss + Balance + Wickline Arch…

June 17, 2021 iowtiarijtod 0

first_img 2009 CopyAbout this officePrentiss + Balance + Wickline ArchitectsOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHousesBowUnited StatesPublished on April 04, 2011Cite: “Chuckanut Ridge Residence / Prentiss + Balance + Wickline Architects” 04 Apr 2011. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogFaucetshansgroheKitchen MixersGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Classic™ SeriesPlumbingSanifloMacerator – Saniaccess®3WoodBruagAcoustic Panels with LEDMetallicsSculptformClick-on Battens in Ivanhoe ApartmentsSkylightsVELUX CommercialLonglight 5-30° – Modular SkylightsTiles / Mosaic / GresiteLove TilesPorcelain Tiles – SplashAluminium CompositesMetawellAluminum Panels for Interior DesignMetal PanelsRHEINZINKPanel Systems – Horizontal PanelEducationalLamitechChalk boardCarpetsCarpet ConceptCarpet – Eco IquMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs CopyHouses•Bow, United States ArchDaily “COPY” Area:  3300 ft² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/124123/chuckanut-ridge-residence-prentiss-architects Clipboard Chuckanut Ridge Residence / Prentiss + Balance + Wickline Architects United States Photographs:   Ben BenschneiderText description provided by the architects. The house is sited on a forested hillside at the termination of a long steep winding road along Chuckanut Mountain. Only one location, a narrow ridge at the top of the property, provides level building surface. The tree line along this ridge opens to reveal stunning views of the San Juan Islands and the Skagit Valley below. The house is a composition of spaces attached in a progression along a central linear spine— rooms are formed by a series of folded roof planes that envelop the interior spaces and separate to define the exterior spaces. Save this picture!©  Ben BenschneiderRecommended ProductsWoodSculptformTimber Click-on BattensPorcelain StonewareApariciPorcelain Tiles – BuildRenders / 3D AnimationVectorworksVectorworks ArchitectWoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeThe series of varied experiences, the programmatic order, and the material selections were in response to both the site and the couple’s desire for the house to reflect their East Asian heritage and accommodate their family. Save this picture!©  Ben BenschneiderDesign/Details The clients voiced a desire for the house to reflect the marriage of their East Asian heritage: one being of Japanese descent the other of Chinese. Many elements of the design focus on this desire, including programmatic order and the material selection. Upon entering the house a traditional Japanese grade level entry hall serves as a transition space where shoes and coats are removed before stepping up to the wood floors. Guest quarters are elevated to the north while the main path continues south. Proceeding south, the spine is flanked by a series of rooms (a hidden office, a side courtyard, a workout room, etc.) and a group of sliding doors that open to reveal a variety of functions including an office, a bar, and a Chinese red tansu stairway. This tansu provides access to the cantilevered bedroom suite above. Save this picture!©  Ben BenschneiderAdditionally, due to a respiratory problem with one of the owners, there can be no frying or grilling in the kitchen, so a second work area with a dual fuel range and a sink is set behind a sliding glass panel and is equipped with a powerful vent. In the Chinese family tradition, such as Chinese New Year, there are frequent gatherings of extended family and the need to feed 30 or more people on a given day. To address this, the living spaces open to each other with large sliding and folding doors to create the necessary space and circulation to accommodate a large group of people. Save this picture!©  Ben BenschneiderGreen Elements/Materials Sustainable systems for energy and water were desired in an effort to be environmentally responsible as well as to maintain functionality in this isolated location. Photovoltaic panels positioned at grade along the south slope provide the electrical power for the house. Well water is in short supply, so water is collected from the metal roofs, purified, and stored in tanks under the house and in a large tank to the north. Concern of forest fires as well as desire for longevity and minimal maintenance requirements dictated exterior cladding systems and material choices.Save this picture!©  Ben BenschneiderProject gallerySee allShow lessIn Progress: Jesolo Lido Condominium – The Beach Houses / Richard Meier & Partners A…ArticlesLebbeus Woods Refuses to Work in China until Ai Weiwei is ReleasedArticles Share Save this picture!©  Ben Benschneider+ 25 Share Year:  Chuckanut Ridge Residence / Prentiss + Balance + Wickline ArchitectsSave this projectSaveChuckanut Ridge Residence / Prentiss + Balance + Wickline Architects Architects: Prentiss + Balance + Wickline Architects Area Area of this architecture project Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/124123/chuckanut-ridge-residence-prentiss-architects Clipboard Projects “COPY”last_img

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *